Yılmaz: 2016 çok daha iyi bir yıl olacak

16.12.2015 17:27



 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve beraberindeki heyeti kabulünde, siyasi belirsizliklerin kalktığı, istikrarın pekiştiği bir döneme girildiğini söyledi.

Değerlendirmemiz:13 yıldır iktidardasınız bu hususu bari bir olumlu veya olumsuz argüman olarak kullanmayın

Seçimlerle ortaya çıkan tablonun Türkiye için önem taşıdığını ifade eden Yılmaz, "Siyasi istikrar ve reformların bir araya gelmesiyle yatırımların ve büyümenin önü açılmış oluyor" dedi.

Değerlendirmemiz: Yani AKP’nin kazanması çok iyi oldu ve yatırımlar ve büyümenin önü açıldı.13 yıldır yatırımların ve büyümenin önünü tıkayan ne idi?

Türkiye'nin 2015 yılın 3. çeyreğine ilişkin açıklanan büyüme verilerine değinen Yılmaz, şunları kaydetti: "3. çeyrek büyümesi beklentilerin oldukça üzerinde bir performans gösterdi, üstelik seçimlerden önceki konjonktürde. Dolayısıyla önümüzdeki dönem büyüme açısından da daha olumlu bir perspektife sahibiz.

Değerlendirmemiz: Seçim öncesi konjonktür bir belirsizlik iklimi yaratmıştı.Buna rağmen derken ekonomin genelde çok iyi olduğunu mu vurguluyor, bakan?